Επιμορφωτικό Σεμινάριο στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και στην αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση

                                                                                                                                                                                                                        

Αγαπητά μέλη ΣΕΠ,

Το έργο COLISEE (Compétences Linguistiques et Interculturelles au Service des Entreprises en Europe, Erasmus+, Δράση KA2 “Στρατηγικές Εταιρικές Σχέσεις στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης”, www.liu.se/colisee), στο οποίο συμμετέχει το ΕΑΠ ως εταίρος, έχει βασικό στόχο, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της παρεχόμενης ποιότητας της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, μέσω της χρήσης ψηφιακών πόρων (όπως προσαρμογή του ψηφιακού περιβάλλοντος για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευόμενων, αύξηση της χρήσης των ψηφιακών πόρων, εκπαίδευση του προσωπικού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την εκπαίδευση).

Στο πλαίσιο του έργου COLISEE θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο για είκοσι (20) μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και στην αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, το επιμορφωτικό σεμινάριο θα περιλαμβάνει δύο μέρη:

(α) Διαδικτυακή παρακολούθηση MOOC στο αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών στο ΕΑΠ» με την υποστήριξη της πλατφόρμας «meaeX» που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται η ΜΕΑΕ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εκτιμάται ότι η μελέτη του επιμορφωτικού υλικού του MOOC μπορεί να ολοκληρώσει το σεμινάριο σε δύο εβδομάδες αφιερώνοντας επτά (7) ώρες ανά εβδομάδα. Ωστόσο, ο ρυθμός μελέτης του επιμορφωτικού υλικού αποτελεί απόφαση του/της κάθε συμμετέχοντος/χουσας.

Η υπηρεσία της διαδικτυακής επιμόρφωσης θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.

(β) Δια ζώσης εργαστηριακό σεμινάριο με αντικείμενο την εκπαιδευτική αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών.

Το δια ζώσης εργαστηριακό σεμινάριο θα έχει διάρκεια τεσσάρων (4) ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου (Σάββατο ή Κυριακή) στην Αθήνα σε χώρο που θα προσδιορισθεί άμεσα.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι προαιρετικό και δωρεάν. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες/χουσες.

Όσα μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο παραπάνω επιμορφωτικό σεμινάριο χρειάζεται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουνίου 2016.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στην επιμόρφωση, καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των συμμετεχόντων (20 μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ).

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω:

  • email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • τηλεφώνου στο 6936909628 (κ. Αλέξανδρος Λιάπης, ώρες επικοινωνίας: 17:00 έως 19:00).

Βασιλεία Χατζηνικήτα

Καθηγήτρια ΕΑΠ

Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου για το ΕΑΠ